Buurtmolen in Herbaijum

Qurrent is een landelijke energiecoöperatie die je zoveel mogelijk helpt met het opwekken en besparen van energie. Het ideaal is dat iedereen net zoveel groene energie opwekt als verbruikt. Met deze ideologie in gedachten zijn zij gestart met de Buurtmolen. Dit initiatief van Qurrent staat garant voor voordelige stroom voor de buurt. De molen draait voor de omwonenden, niet voor het energiebedrijf. Jouw molen, jouw stroom.

De eerste Buurtmolen is gepland in Herbaijum Friesland, in het landelijk gebied tussen Franeker en Harlingen. Deze vervangt de huidige, verouderde, windmolen. Om de omwonende te enthousiasmeren en informeren heeft SABMedia onder andere een weilandkar ingezet op de plaats van de windmolen, driehoeksborden met de aankondig van de informatieavonden, een informatieve brochure die huis aan huis verspreid is en de nodige media-aandacht in de Franeker Courant.

Inschrijven Nieuwsbrief