BIJzondere abri’s verfraaien Utrecht. Letterlijk!

De daken van de abri’s in Utrecht worden voorzien van Sedum wat de lucht- en biodiversiteit in Utrecht zeker gaat vergroten. Een project wat zeker bij de bijen in de smaak gaat vallen! Vandaar dat we het hebben over BIJzondere abri’s.

In april van dit jaar zijn ze in Utrecht begonnen om van 300 abri’s, de daken te voorzien van Sedum. De reden om voor Sedum te kiezen is, naast de grote aantrekkingskracht op bijen, dat Sedum zorgt voor vermindering van fijnstof in de lucht. De inwoners van Utrecht gaan deze verandering zeker merken in de luchtkwaliteit. Naast de Sedumdaken worden er in Utrecht, in het kader van duurzaamheid, ook nog op 100 abri’s zonnepanelen aangebracht. De gemeente Utrecht is is hiermee, samen met de abri exploitant, de eerste die dit op een dergelijk grote schaal uitrolt.

Deze duurzame ontwikkeling is gelukkig ook in het buitenland opgevallen dus hopelijk zie je voortaan overal alleen nog maar deze BIJzondere abri’s!

Sedum is een makkelijk, onderhoudsvriendelijk plantje wat goed tegen ons Nederlands klimaat kan. Er zijn ruim 250 soorten en allemaal zijn ze favoriet bij vlinders, bijen en hommels. 

Inschrijven Nieuwsbrief