Thuiswerken? Nooit meer of nooit meer anders?

Door de Coronacrisis werken we nu zoveel mogelijk massaal thuis. Waar in “normale” situaties, er wel eens een dag per week wordt thuisgewerkt, doen we het nu fulltime. Hoe bevalt dat? Eigenlijk zoals met alles: de een wil nooit meer anders de ander loopt tegen de muren op.

In de nieuwsoverzichten van afgelopen week kwamen deze schitterende tegenstrijdige berichten voorbij:

  • RTLNieuws, 7 april: Thuiswerken bevalt goed: zeggen we de kantoortuin definitief vaarwel?
  • Telegraaf, 6 april: Thuiswerker, kijk uit voor burn-out – óók straks op kantoor …
  • NOS, 3 april: Steeds meer thuiswerkers zitten erdoorheen, spanningsklachten nemen toe.

Er zijn genoeg onderzoekers druk mee geweest in ieder geval.

Hoe houden we het leuk?

Wat zeker bijdraagt is de houding van de werkgever. Hoe flexibel staan zij tegenover het huidige thuiswerken? Hebben ze begrip dat er misschien een kind inbreekt tijdens een Zoom meeting? Dat een strijkplank gebruikt wordt als bureau? Men minder snel reageert dan je gewend bent? Al deze factoren wegen zeker mee. Gelukkig zijn er allerlei handige hulpmiddelen. Zoals een professionele achtergrond.

Maak er het beste van

Dat is toch wel de belangrijkste boodschap. Wees lief voor elkaar en tel tot 20 i.p.v. 10. Ikea komt ook nog met handige tips om een prettige thuiswerk plek te creëren. En, een kleine attentie om de moraal erin te houden, doet ook wonderen!

Inschrijven Nieuwsbrief