Elke kilo telt

Nee, we hebben het niet over Corona -of zomer kilo’s maar over afval. De hoeveelheid restafval in Haarlem is anno 2020, 213 kg per inwoner per jaar. In Zandvoort is dat 260 kg per inwoner per jaar. De gemeenten Haarlem en Zandvoort willen deze hoeveelheid drastisch verminderen. Daarom hebben zij, met Spaarnelanden, de hulp ingeroepen van Bureau Blanco. Zij kwamen met de campagne: wij scheiden afval, elke kilo telt.

Lokale inzet vergoot de betrokkenheid

Spaarnelanden Haarlem NH DagbladPer gemeente werd heel specifiek gekeken wat de aandacht zou trekken van de bevolking. In Haarlem is bijvoorbeeld de kerstboom van 2019 hergebruikt. Na een maand te hebben geschitterd  rond kerst, is hij nu veranderd in unieke Haarlemse Parfumhoutjes! Rond Vaderdag werd er in de Stadhuistuin, een heuse reukzin test gehouden. Wie de verschillende geuren van elkaar kon onderscheiden, ontving het Haarlems Parfumhoutje. Een advertentie in het Haarlems Weekblad nodigde iedereen uit om langs te komen. Online werd het goed opgepikt. ONder andere op verschillende lokale Facebook pagina’s en door in de buurt Haarlem 

Spaarnelanden Zandvoortse Courant AfvalCoachDe afvalcoach van Zandvoort

In Zandvoort werd gekozen om een heuse afvalcoach in te zetten! Henny Veltman werkt al jaren voor Spaarnelanden op kantoor. Nu gaat ze in Zandvoort langs bij inwoners en bedrijven om te helpen bij het verminderen van het restafval. Om uitleg te geven over haar functie stond een interview in de Zandvoortse Courant met een advertentie op de aangrenzende pagina.

Kleurrijke campagne trekt de aandacht

Verspreidt over Zandvoort en Haarlem werden ook nog een A0-borden ingezet. De kleurrijke campagne was zo niet te missen!Elke kilo telt

 

Inschrijven Nieuwsbrief